• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
MobPro

MobPro

Mobile trends tips & tricks

  • Home
  • Blog
  • Cases
  • Mobile-first creative by 24AM
  • Working at MobPro & 24AM
  • Strategie & Aanpak
  • Data & Analytics
  • Content & Media

Gepubliceerd op 15 januari 2019

Twintigduizend filmtips door de conversational interface van Film1

Film1 en MobPro ontwikkelen een conversational interface en integreren deze in advertising in de strijd voor nieuwe abonnees.

Conversational advertising: chatbot geïntegreerd in advertising

Vorig jaar lanceerde premium filmservice Film1 een OTT dienst in Nederland. MobPro was verantwoordelijk voor de multichannel digitale campagne in diverse apps, op desktop, social media en search. Yigal van Gelderen, marketingmanager bij Film1: “Aan de hand van search campagnedata ontdekten we dat veel mensen zich afvragen welke film zij willen kijken, waarna MobPro een conversational aanpak voorstelde.”

Diederick Ubels, CEO bij MobPro: “Veel merken zijn nu lekker bezig met ontwikkelen van chatbots. Maar wil je dat mensen daadwerkelijk met je in gesprek gaan en blijven, dan moet als ook merk écht iets te bieden hebben dat antwoord geeft op alledaagse vragen. Dat doet Film1, met het aanbod van ruim 300 exclusieve films, natuurlijk!”

We ontwikkelden een conversational interface die een persoonlijke filmtip geeft. Gebruikers vertellen welk genre hen interesseert, ontvangen een aantal opties plus trailers en geven aan of er iets tussen zit. Dit gaat door totdat ze een film naar smaak hebben gevonden. Dan vraagt de bot of ze al een Film1-abonnement hebben en zo niet, of ze Film1 één week lang gratis willen uitproberen waarna het registratieproces start.

MobPro integreerde de interface in advertising, zoals display, search en Facebook. Door te testen met verschillende entrypoints (zoals “Zin in een film vanavond, maar geen idee welke?”, “Alle series uitgespeeld?”, “Wat vond je van La La Land?” of “Wat vond je van Jigsaw?”), en dit te combineren met data en mediasignalen, ontdekte Film1 wanneer het gesprek het meest relevant is voor de doelgroep.

De interface realiseerden in korte tijd maar liefst twintigduizend filmtips voor gebruikers. Diederick Ubels, CEO bij MobPro: “De digital journey is vaak nog een lijdensweg voor de consument, zeker op mobiel. Anno 2019 zie je nog steeds landingspagina’s die langzaam laden en invulformulieren waarin je je gegevens moet priegelen – waar je überhaupt geen zin in of tijd voor hebt. Nu overkomen we dit.”

Yigal van Gelderen: “Behalve naamsbekendheid en extra conversies, kregen we ook relevante inzichten. Door de antwoorden van gebruikers in de chatbot hebben we geleerd over genre voorkeuren, kijkhistorie en ook waarom mensen géén interesse hebben in een abonnement. Op basis hiervan hebben we onze service en communicatie verbeterd en aangepast.”  

De resultaten uit Film1 conversational advertising strategie

  • Consumenten gaan vanuit advertising daadwerkelijk in gesprek van conversational interfaces. 50% van de consumenten die in gesprek gingen met de Film1 bot, maakten het gesprek helemaal af.
  • Wanneer mensen in een zoekomgeving zijn (Google) is de kans het grootst dat ze in gesprek gaan met een conversational interface. De meeste filmtip gesprekken starten na het zien van search advertentie.
  • Kennis over consumentenpsychologie en persuasive copy zijn cruciaal. Samen met Robocopy zijn de juiste vragen geformuleerd, in een logische volgorde en op een begrijpelijke manier. Dit een is een continu optimalisatieproces. Een verkeerd of minder goed gekozen woord in de advertisement en het gesprek kan al voor 50% drop-off zorgen.
  • Het integreren van de chat in de banner zorgt ervoor dat je consumenten niet verliest. Doordat consumenten de app waarin ze op dat moment zijn (bijvoorbeeld een nieuwsapp of sport app) niet verlaten, kost het hen geen moeite om te krijgen waarvoor ze klikken.
  • Het leert merken in hoeverre zij de vragen van consumenten goed beantwoorden, en hoe zij deze eventueel nog beter kunnen beantwoorden.

Conversational advertising is opstap voor voice

Bovendien ontvouwde MobPro de conversational interface naar een voice bot. Yigal van Gelderen: “Voice is uiteraard nog volop in ontwikkeling, maar door deze conversational interface te ontwikkelen met MobPro hebben we veel geleerd over hoe je als merk een waardevol gesprek kan voeren met consumenten.”

Benieuwd naar hoe een conversational interface bijdraagt aan het vergroten van jouw merk of omzet? Of wil je meer weten over het integreren van jouw chatbot in advertising? Neem contact op met Gido, onze conversational professional, via 020-7028216 of mail naar gido@mobpro.com.

  • abn amro, conversational, advertising, mobile, advertising,
    Conversational advertising: De ABN AMRO Hypotheek Guru
  • Wat moet je weten over conversational advertising?
  • MobPro's Leesclub: 'Android' is het verboden woord en hogere conversies door conversational
  • Mobile marketing trends 2018

Gepubliceerd op 15 januari 2019 Tags: Chatbot, Conversational advertising, Film1 Categorieën: Conversational advertising, MobPro Cases, Nieuws
Auteur Martine Hammink
Journalist in digital media en merkromanticus. Brengt merken en digital advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Deel dit artikel

Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige postVorig bericht: « MobPro combineert programmatic digital out-of-home en mobile
Volgende postVolgend bericht: Out-of-home: Klaverblad bereikt ZZP’ers met buitenreclame en mobiel »

Inspiratie

  • abn amro, conversational, advertising, mobile, advertising,
    Conversational advertising: De ABN AMRO Hypotheek Guru
  • Wat moet je weten over conversational advertising?
  • MobPro's Leesclub: 'Android' is het verboden woord en hogere conversies door conversational
  • Mobile marketing trends 2018

Footer

Partnered with

IAB Nederland
Adjust
Blauw Research

Contact

Danzigerbocht 45P
1013AM Amsterdam

+31 20 702 8200
contact@mobpro.com
mobpro.com

KvK/CoC: 54851203
BTW/VAT: NL851464750B01

Privacy

Privacy (EN)
Privacy (NL)

Volg ons!

Instagram
LinkedIn
YouTube
Twitter