Groningen maakt kennis met felyx: MobPro voert eerste lanceringscampagnes tijdens ‘het nieuwe normaal’
Rutte geeft groen licht voor verdere versoepelingen van de corona maatregelen, het bericht waar we met z’n alle weken op hebben gewacht. Versoepelde maatregelen betekent; meer mensen de straat op, wat betekend meer vervoer en meer mensen waar Felyx een oplossing voor biedt. Nog meer motivatie dus, om de lancering van Felyx in Groningen tot een groot succes te maken.

Groningen is niet de eerst stad waar men het gemak van de deel e-scooters kan ervaren. Voorafgaand lanceerde Felyx al in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag & Brussel. Er is dus al een hoop kennis opgedaan, maar kunnen we nog iets met learnings uit het pre-corona tijdperk?
Campagne rondom momenten
Voor de lancering van Felyx in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag & Brussel heeft MobPro een alles-in-één app marketingstrategie neergezet. Door hele gerichte, hyper targeted, campagnes rondom momenten te combineren met dynamische creaties, is Felyx aanwezig met een passende boodschap, op de voor potentiële riders meest relevante momenten. Op basis van het moment wordt dynamisch een context relevante uiting gegeneerd en getoond. Zo bepalen o.a. locatie, tijd en weersomstandigheden realtime de uiteindelijke call-to-action.
Om de boodschap van de advertentie real-time aan te kunnen passen o.b.v. de relevantie van een specifiek moment, is gebruik gemaakt van een in-banner beslissingsboom. Voorafgaand aan de campagne hebben MobPro en Felyx samen de meest relevante momenten en boodschappen geïdentificeerd. Belangrijk bij het gebruik van deze beslissingsboom is dat iedereen onderdeel uitmaakt van de overkoepelende doelgroep. Binnen deze doelgroep wordt op basis van relevantie en resultaten de prioriteit en volgorde van de verschillende boodschappen bepaald.
Onderstaand is een voorbeeld te zien van hoe zo’n beslissingsboom is opgebouwd.
Relevantie vandaag de dag
Aangezien mensen vandaag de dag voornamelijk vanuit huis werkzaam zijn en online colleges volgen, zijn niet meer alle eerder succesvol gebleken contexten relevant. Om alsnog dynamisch op momenten in te kunnen spelen, kijken we naar welke triggers ook vandaag de dag toepasbaar zijn.
Daarnaast bepalen voornamelijk de campagneresultaten de invulling van momenten. In plaats van vooraf op basis van doelgroep inzichten en eerder opgedane learnings een beslissingsboom te ontwerpen, starten MobPro en Felyx met het A/B testen van meer algemene boodschappen. De uitingen spreken de overkoepelende doelgroep aan, zonder dat ze aan bepaalde contexten of momenten gekoppeld zijn.
Wanneer we voldoende resultaten verzameld hebben, analyseren we de eigenschappen van de meest interacterende en converterende doelgroepen. Deze inzichten bepalen vervolgens de eerste ‘vertakkingen’ van de momenten aanpak.
Laat bijvoorbeeld de leeftijdsgroep 20 – 25 rond lunchtijd hogere interactie ratio’s zien, richten we hier een separate campagne voor in. In de uitingen testen we verschillende boodschappen aansluitend op het lunchmoment
Zo draaien we in Groningen de aanpak van voorgaande lanceringen om: in plaats van vooraf momenten bepalen en hier de boodschap op afstemmen, leren we welke momenten relevant zijn door verschillende boodschappen te testen.
Testen, leren, herhalen
Om de algehele lanceringscampagne te laten slagen op basis van realtime resultaten, is het van groot belang om bovenop het resultaat te zitten en meteen te acteren. We willen immers zo snel mogelijk inzicht in welke boodschappen en creaties de doelgroep het meest effectief zijn om op korte termijn de resultaten te maximaliseren. Dit snelle schakelen zit gelukkig al vanaf de eerste lancering in het DNA van de Felyx & MobPro samenwerking.
Door de handen ineen te slaan bij het bedenken en uitwerken van mogelijke experimenten, maken we samen een planning. Tijdens de campagne is Felyx nauw betrokken en samen werken we naar het uiteindelijke resultaat toe. Voorheen deden we dit door een ochtend in de week bij Felyx op kantoor te werken maar gelukkig loopt dit – net als de lanceringscampagne in Groningen – ook tijdens het ‘nieuwe normaal’ op rolletjes.
Tell me more!
Meer weten over hoe je middels creatieve experimenten kunt onderzoeken welke aspecten van je marketingcommunicatie-boodschap en/of beeldtaal het meest effectief zijn om je campagnedoelstelling te behalen? Lees over creative growth hacking bij 24AM. Inspiratie opdoen? Check onze cases. Liever op de hoogte blijven? Laat jouw e-mailadres achter om een keer vrijblijvend te sparren met één van onze specialisten.